صفحه اخبار

تمجيد رضا پهلوي از هاشمي رفسنجاني و خاتمي!

رضا پهلوي فرزند شاه مخلوع ايران در مصاحبه اي با نشريه «اشپيگل» آلمان گفت:خوشحالم كه هاشمي رفسنجاني و خاتمي در مسير درست حركت مي كنند.

به گزارش ايرنا، رضا پهلوي ضمن اظهار اين مطلب درباره نقش هاشمي رفسنجاني و محمد خاتمي در اين جريانات و تأثير انتقادات آنان گفت: مهم اين نيست كه آن‌ها چه تأثيري دارند ، بلكه اين مهم است كه آن‌ها تحتتأثير نارضايتي مردم قرار گيرند. آن‌ها ميبينند كه بايد طرف ملت باشند و خوشحالم كه آنان در مسير درست حركت ميكنند.

وي ادامه داد: من اميدوارم كه آن‌ها به شكل صريح تري انتقادات خود را نه تنها نسبت به تصميمات رهبري ، بلكه به تمام نظام ابراز كنند.

رضا پهلوي افزود: به عنوان مخالف سياسي رژيم روحانيون در ايران فعال بوده و با اصلاحطلبان و معترضين در تماس هستم.

فرزند شاه مخلوع در باره تفاوت «محمود احمدي نژاد» و «ميرحسين موسوي» ادعا كرد: موسوي شجاعت خود را نشان داده و ترسي از تهديدات ندارد. طبعاً فرق بسيار بزرگي بين اين دو نفر وجود دارد. بايد شرايط حساس موسوي را نيز در نظر گرفت.

اخيرا نيز مسعود رجوي، سركرده منافقين با انتشار نامهاي به حمايت از مواضع ميرحسين موسوي پرداخته و خواهان ادامه صريحتر اين مواضع از سوي آخرين نخست وزير كشور شده بود!

حجت‌الاسلام عليرضا پناهيان:
ضعيف الايمان ها ولايت گريز هستند و منافقان ولايت ستيز

حجت‌الاسلام والمسلمين «عليرضا پناهيان»، گفت: آيات قرآن تصريح ميكند كه پذيرش ولايت پيامبر بر ضعيف‌الايمانها و منافقان سختيهايي دارد؛ ضعيفالايمانها ولايتگريزي دارند و منافقان ولايتستيزي مي‌كنند.

به گزارش رجانيوز، پناهيان، در اختتاميه هشتمين اردوي آموزش سياسي دانشجويان پسر در دانشگاه شهيد عباسپور، تصريح كرد: هر كس در عرصه سياست، دچار اشتباه شد، بايد علت اشتباه خود را بررسي كند. شايد ضعف ايمان او منشأ اين برداشت يا رفتار اشتباه بوده است و اگر كسي بر اشتباهش اصرار كرد، ضعف ايمان خود را عميق تر نشان داده است.

وي، با بيان اين‌كه اگر سياستمداران ميخواهند متهم به نفاق يا ضعف ايمان نشوند ارزيابي دقيقي از رفتارهاي سياسي خود داشته باشند، گفت: نخبگان جامعه در قياس با عامه مردم تفاوتهاي خاصي دارند، از جمله اين‌كه خداوند در بسياري اوقات عيوب شخصي مردم عامي را ميپوشاند و گناهانشان را ميآمرزد، اما خدا براي خطاهاي سياسي خواص نه تنها ستارالعيوب نيست، بلكه معلوم نيست غفارالذنوب هم باشد.

مشاور رئيس نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه‌ها درباره برخي سنت‌هاي الهي در عرصه سياست، با استناد به كلامي از معصوم، گفت: اگر كسي در راه ولي خدا از خودگذشتگي نكند، خدا او را مبتلا ميكند به اين‌كه در راه دشمن خدا از خودگذشتگي كند. البته اين اتفاقات در زندگي محدود شخصي بار منفي كم‌تري دارد، اما در عرصه سياسي رسوايي به‌پا ميكند.

اين استاد حوزه و دانشگاه با طرح اين موضوع كه سياسيون نمي توانند براي هميشه از بروز بي ايماني هاي خود در رفتار سياسي‌شان جلوگيري كنند، گفت: تمايلات دروني سياسيون بر رفتارهايشان تأثير ميگذارد، اما تجلي اين تمايلات در زمان فتنه ها بيش‌تر است و گرنه چه كسي تصور مي كرد كسي به امام(ره) خدمت كند ولي امروز اميد صهيونيسم و استكبار بشود. البته ما از همين جا هم مي فهميم كه در آن خدمت هم چه بسا مشكلاتي وجود داشته است.

رهبر انقلاب، لاريجاني را به رياست قوه قضاييه منصوب كردند

حضرت آيت ا... خامنه اي رهبر معظم انقلاب اسلامي در حكمي آقاي حاج شيخ صادق آملي لاريجاني را به رياست قوه قضائيه منصوب كردند.

متن حكم معظم له به اين شرح است:

بسم‌ا... الرحمن الرحيم

جناب مستطاب حجت‌الاسلام و المسلمين آقاي حاج شيخ صادق آمُلي لاريجاني، محقّق فرزانه و ارجمند دامت‌توفيقاته

اكنون كه دوران تمديد شده‌ مسؤوليت آيت‌ا... آقاي هاشمي ‌شاهرودي در قوه قضائيه به پايان رسيده است، با تشكر و تقدير از مجاهدت‌ها و خدمات ارزنده و ماندگار ايشان، جناب‌عالي را كه از برجستگان علميِ حوزه علميه قم و برخوردار از روحيه‌ و توان نوآوري و ابتكار مي‌باشيد، براساس اصل يكصدوپنجاه‌وهفت قانون اساسي، به رياست قوه قضائيه جمهوري اسلامي‌ايران منصوب مي‌كنم.

با گذشت سه دهه از آغاز تشكيلات نوين دادگستري و كسب تجربيات گرانبها و آزمون و خطاهاي اجتناب‌ناپذير، اكنون چشمداشتِ سلامتِ اركان و اتقانِ احكام و سرعت و سهولت در اجراي عدالت، از دادگستري جمهوري اسلامي، انتظاري بحق است كه مسؤولان اين پيكره عظيم و دستگاه‌هاي جانبي آن بايد در برآوردن آن با همه توان از هيچ كوشش و ابتكاري فروگذار نكنند. اين‌جانب بجِّد اميدوار است كه دوران مديريت جناب‌عالي با توجه به فراهم آمدن بسياري از زيرساخت‌هاي لازم و با تكيه بر صلاحيتهاي علمي و عملي آن جناب، دوران شكوفايي قوه‌ قضائيه به شمار آيد.

توفيقات جناب‌عالي و همكاران محترم و قضات شريف را از خداوند متعال مسألت مي‌كنم.

سيّدعلي‌خامنه‌اي

23/مرداد/1388

عضو جامعه روحانيت مبارز:
آقاي ... از هول حليم در ديگ افتاد

عضو جامعه روحانيت مبارز گفت: عناصر پشت پرده حوادث اخير بايد از كارهاي ناشايست خود توبه و از خداوند متعال و مردم طلب بخشش مي‌كردند.

حجت‌‌الاسلام حسين ابراهيمي در گفت‌و‌گو با فارس افزود: در حوادث اخير يك فرد كه با يك مسؤول رابطه خوبي نداشت، به خاطر عدم علاقه‌مندي به آن فرد از هول حليم در ديگ افتاد و حتي اين بغض باعث بي توجهي به فارغ بودن اصل نظام از اين مسائل شد و به مخالفت با كل نظام و رويارويي با قطب و محور نظام يعني مقام عظماي ولايت كشيده شد.

ابراهيمي ادامه داد: اين حوادث هر چه جلوتر رفت، راه‌ حل مسأله سخت‌تر شد و امور بيش‌تر گره خورد تا جايي كه برخي خواص در مقاطع حساس با بيانيهها‌، نامه‌ها و سخنراني‌هاي خود بيش‌تر به حوادث دامن زدند و گويي برخي بيانيه‌ها و نامه‌ها در واشنگتن نوشته شده و واقعاً اگر دشمن مي‌خواست، بدتر از اين نمي‌توانست عليه جمهوري اسلامي سخن بگويد.

فضلاي حوزه علميه قم و بسيج طلاب:
ملت ايران در تخريب مسجد ضرار درنگ نمي كنند

طلاب و فضلاي حوزه علميه قم و بسيج طلاب و روحانيون كشور دربيانيه‌اي مشترك ضمن تأكيد‌ براين‌كه ملت بيدار و هوشيار ايران در تخريب مسجد ضرار لحظه‌اي درنگ به خود راه نخواهد داد، ‌از مسؤولان قضايي كشور خواستند با عوامل اصلي حوادث اخير با شدت كامل برخورد نمايند، ‌و ريشه چنين عواملي را قطع نمايند.

به گزارش فارس، دربخشي ازاين بيانيه ‌ضمن تجديد بيعت با رهبر انقلاب، حضرت آيت ا...‌العظمي خامنه‌اي (مدظله العالي) از همه مسؤولان نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران دعوت شده است در اين برهه حساس، ‌وحدت و يكپارچگي خود را بيش از پيش حفظ كنند. ‌

حدادعادل:
زمان رسيدگي به وضعيت دانشگاه آزاد فرارسيده

عضو شوراي انقلاب فرهنگي گفت: اصلاح اساسنامه دانشگاه آزاد كه در دستور كار شورا قرار گرفته بر اساس بندهاي اساسنامه و كاملا قانوني است و به زودي شوراي انقلاب فرهنگي به موضوع دانشگاه آزاد رسيدگي مي‌كند. همچنين از هيات امناي دانشگاه كه سابقا تشكيل نمي‌شد، خواسته شده به طور منظم تشكيل جلسه دهد و به شوراي انقلاب فرهنگي پاسخگو باشد.زمان رسيدگي مستمر و صحيح به وضع دانشگاه آزاد بر اساس اساسنامه موجود فرارسيده و اميدواريم اين اقدامات به نتيجه برسد.

به گزارش برنا، دكتر حداد عادل در دهمين نشست سالانه اتحاديه انجمن هاي اسلامي دانشجويان مستقل درباره رفتار سياسي هاشمي رفسنجاني نيز گفت: هاشمي رفسنجاني را از پيشگامان انقلاب مي دانيم اگرچه در ماه هاي اخير اموري مشاهده شده كه بر خلاف انتظار بوده؛ اما هنوز اميدواريم هاشمي را مثل گذشته در كنار رهبري ببينيم و بايد در اين جهت تلاش كنيم. وظيفه ما اين است كه آتش بيار معركه جدايي نباشيم و به كساني كه مايلند آقاي رفسنجاني را از اردوگاه رهبري و انقلاب جدا كنند كمك نكنيم. اميدواريم اين نگاه موفق شود و ما در آينده شاهد حضور هاشمي رفسنجاني در كنار رهبري باشيم.

دكتر احمدي نژاد به رهبري نزديك تر است

مشاور امور بين‌الملل مقام معظم رهبري در مشهد گفت: بخش عمده‌اي از نخبگان سياسي و علمي از حاميان رئيس جمهور بودند، به علاوه اين‌كه در انتخابات راي يك روستايي با يك استاد دانشگاه يا شخصيت سياسي برجسته هيچ تفاوتي ندارد فقط روستايي‌ها زبان ندارند كه بتوانند در اين فضاي آلوده رسانه‌اي از راي خود دفاع كنند.

علي‌اكبر ولايتي در جلسه پرسش و پاسخ فعالا‌ن فرهنگي دانشگاه‌ها در پاسخ به سؤالي گفت: مقام معظم رهبري در نماز جمعه تاريخي به ميزان دوستي خود با آقاي‌هاشمي اشاره كردند، اما در نهايت فرمودند كه آقاي دكتر احمدي نژاد از ايشان به من نزديك تر هستند.

مشاور مقام معظم رهبري افزود: بايد قبول كنيم كه بيش ترين راي به دكتر احمدي‌نژاد از بين مردم شهر‌هاي كوچك و روستاها بوده است كه از گفتمان عدالت حمايت كردند..

روزنامه لبناني السفير:
آيت ا... خامنه اي در حوادث اخير ايران، قوي تر از همه بود

روزنامه نگار روزنامه لبناني «السفير» طي مقاله اي نوشت: در حوادث اخير ايران، آيت ا... خامنه اي قوي تر از همه بود، وي به عنوان رهبري كه چتر همه است، ظاهر شد.

به گزارش ايرنا، از بيروت، «علي هاشم» در اين گزارش تحليلي كه به اوضاع كنوني ايران پرداخته مي نويسد: در يك زمان و در مرحله مشخصي، رفسنجاني، دومين فرد قوي در ايران بود، اما اكنون اوضاع به جايي رسيده كه وي در را‡س بازندگان حتي پيش از موسوي و كروبي قرار دارد.

وي ادامه داد: رفسنجاني كه زماني جايگاه خاصي در ايران داشت، اما امروز، رسماً از اين رده خارج شده و نقش وي به جايگاهي كه در آن مشغول است، منحصر شده، به طوري كه به نظر مي رسد در دوره احمدينژاد، نقشي براي او وجود ندارد و شايد عقب نشيني وي از امامت نمازجمعه تهران، بهترين دليل براي اين امر باشد.

به نوشته روزنامه نگار لبناني، شايد بتوان گفت، سخنان آيت ا... خامنهاي درباره احمدي نژاد و توصيف وي به بهترين صفات، او را دومين فرد قوي در ايران به شمار ميآورد به ويژه كه وي با حدود 25 ميليون را‡ي، از انتخابات اخير رياست جمهوري ايران، پيروزمندانه خارج شد.

روزنامه نگار لبناني مي افزايد: ميرحسين موسوي كه از دوران 1980 تجربه نخست وزيري در دوره دفاع مقدس را دارد، اعتباري را كه طي سالها جمع كرده بود، حداقل نزد عامه مردم كشور از دست داد.

سيد حسن نصرا...:
ايران با درايت امام خامنه اي هر روز بيش‌تر از قبل قدرتمند مي شود

به گزارش فارس، سيد «حسن نصرا...» طي سخناني به مناسبت سومين سالگرد پيروزي مقاومت در جنگ 33 روزه به بيان اهداف دشمن از تهديد‌هاي نظامي عليه ايران پرداخت و تصريح كرد: آن‌ها گمان كردند كه تهديد مداوم ايران به جنگ باعث تسليم اين كشور مي‌شود، در حالي‌كه اين اتفاق نيفتاد.

دبيركل حزب‌ا... لبنان با اشاره به ناآرامي‌هايي كه دشمن پس از انتخابات دهمين دوره رياست جمهوري در ايران ايجاد كرد، افزود: در هفته‌هاي گذشته برخي بر احتمال سقوط نظام جمهوري اسلامي در ايران تكيه كردند؛ اما اين سراب و توهمي بيش نيست.

وي ادامه داد: ايران با نظام، دولت و مردم و نخبگان خود و به بركت وجود رهبري شجاع، رحيم، مدير و مدبر و رهبر تاريخي امام سيد علي خامنه‌اي دام ظله و به بركت حضور تاريخي مردم در طي سي سال گذشته ، امروز از بحران و تنگنا باقدرت بيش‌تري خارج شده و هر روز به اين قدرت افزوده خواهد شد.

مادر «محمود احمدي نژاد»:
احمدي نژاد از هيچ كس جز خدا هراسي ندارد

يك خانواده مسلمان ساكن شهر سنت پترزبورگ روسيه فرزند ذكور خود را به نام “محمود احمدي نژاد” رئيس جمهوري ايران ناميدند و هم اكنون شناسنامه اين كودك نيز صادر شده است .

به گزارش بولتن، سايت اينترنتي “ريانووستي” به نقل از وب سايت “تاتار كميونيتي” نوشت: “محموداحمدي نژاد” ششمين فرزند پدري بنگلادشي و مادري روس است .

مادر “محمود احمدي نژاد” در مورد اين نامگذاري گفته: “رييس جمهور ايران، سياست هايش، هوش و شيريني اش را دوست دارم.”

وي تاكيد كرد: محمود احمدي نژاد رييس جمهوري كشوري است كه از هيچ كس جز ا... هراسي ندارد.

حضرت آيت ا... مكارم شيرازي:
تعدادي ضد انقلاب با اغتشاش آب به آسياب دشمن ريختند

يكي از مراجع عظام تقليد گفت: تعدادي از افراد ضدانقلاب در قضايا و اغتشاشات بعد از انتخابات آب به آسياب دشمن ريختند.

حضرت آيت ا... ناصر مكارم شيرازي در ديدار با شركت كنندگان در «همايش سراسري روحانيت و افق‌هاي نو» در مشهد افزود: ضمن افزايش هوشياري در برابر اين سري اقدامات، نبايد عنوان شود كه خطر جدي است و هراس به خود راه دهيم، بلكه بايد دست به دست هم داده تا پيروز شويم.

وي ادامه داد: بايستي در اين راستا وظيفه خود را به خوبي تشخيص داده و دشمن شناس باشيم و با شناخت ترفندهاي معاندان و عوامل آن‌ها، از آرمان‌هاي انقلاب و نظام دفاع كنيم.

ايشان افزود: بايد ادبياتمان، ادبيات دوستانه و مؤدبانه باشد و ضمن خشونت نداشتن در عمل، بهانه به دست دشمنان ندهيم.

حضرت آيت ا... مكارم شيرازي ادامه داد: انقلاب اسلامي به راحتي به پيروزي نرسيد، بلكه با رهبري درايتمندانه امام راحل و حضور گسترده مردم و علماء در صحنه و با دست خالي در برابر رژيم منفور طاغوت پيروز شد، اين امر نشان دهنده آن است كه در مقابله با مفاسد هم ميتوان با دست خالي ولي با عزم جدي براي دفاع از آرمان‌هاي انقلاب، با گسترش مفاسد مقابله كرد.

«محمد» محبوب ترين نام در هلند

نام محمد، مردميترين نام در كشور اروپايي مسيحي هلند است.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني «مشي» نتايج آمارهاي رسمي نشان داد كه نام «محمد» مردميترين و شايع ترين نام در سه شهر بزرگ هلند است كه اكثريت جمعيت آن‌ها را مسلمانان تشكيل ميدهند. در همين حال، نسبت زاد و ولد مسلمانان به هموطنان خود در هلند، از افزايش چشمگيري حكايت ميكند. اين درحالي است كه مسلمانان تنها 5 درصد جمعيت 17 ميليوني هلند را تشكيل ميدهند. همچنين 30 درصد از ساكنين چهار شهر بزرگ هلند (آمستردام، روتردام، لاهه و اوتريخت) را مسلمانان مهاجر تشكيل ميدهند.

انتقاد شديد خاتمي از كروبي

به گزارش ايرنا، آيت ا... سيد احمد خاتمي در خطبه دوم نماز جمعه تهران در جمع نمازگزاران در دانشگاه تهران با اشاره به نامه مهدي كروبي به هاشمي رفسنجاني مبني بر آزار بازداشت شدگان اظهار داشت: در هفته گذشته يكي ازسياسيون نامهاي سرتا پا افترا و تهمت به نظام اسلامي را منتشر كرد، نامهاي كه جشن آمريكا، اسراييل و بيگانگان بود. اين نامه، نامه انحرافي بود.

وي تأكيد كرد: اين نامه با آبروي نظام بازي كرد، اين نامه با نظامي بازي كرد كه خون 300 هزار شهيد پشت اين نامه است. ‌ما انتظار از نظام اسلامي داريم كه برخورد مناسب و شايسته را به نمايش بگذارد.

عضو مجلس خبرگان رهبري بخش ديگر از سخنان خود را به انتظار از نخبگان حوزوي و دانشگاهي اختصاص داد و گفت: ‌آن‌ها همه حرفها را بشنوند، شأن آن‌ها بالا از اين است كه برايشان فضاسازي كنند. بدتر از همه اين است كه بيگانگان در سايتها و ماهوارهها براي آن‌ها فضاسازي كنند.

خاتمي تأكيد كرد: نخبگان نصيحت ميكنند حريم بزرگان و شخصيتهاي نظام را حفظ كنيد ، اين نصيحت به‌جا است اما خود شخصيت ها نيز بايد در خط مقدم نگه داشتن حريم خود باشند، حرمت امامزاده را متولي آن بايد نگه دارد.

خطيب اين هفته نماز جمعه تهران تأكيد كرد انتظار از نخبگان اين است كه همان‌گونه كه دلشان براي شخصيتيهاي نظام ميسوزد براي اصل نظام بيش‌تر بسوزد، چرا برخي نخبگان در برابر كساني كه به كل نظام اهانت ميكنند ساكت هستند، جرا برخي از نخبگان در برابر كساني كه نظام الهي اسلامي را تشبيه به نظام شاهنشاهي ميكنند ساكت هستند، چرا برخي نخبگان دربرابر اغتشاشات كه مشخص بود انحراف است و قصه انتخابات نيست ساكت هستند، انتظار از نخبگان اين نيست كه دايم بر طبل مخالفت بكوبند، ‌انتظار اين است كه نظام را تقويت ناصحانه و خيرخواهانه كنند.

وزير بهداشت تاكيد كرد
تعهد دكتر احمدي نژاد به ولايت فقيه

وزير بهداشت با بيان اين‌كه گروهي به لحاظ انحصار در ثروت اين حق را براي خود قائل بودند كه قدرت فقط براي خودشان موضوعيت دارد و خودشان اجازه استفاده از همه ابزارها را دارند،گفت: اصرار جدي بر اين كه تغييري در مديريت بزرگ ترين دانشگاه غيردولتي كشور انجام نشود، در همين چارچوب در حال شكل‌گيري است، چون آن ها معتقدند انحصار در علم را بايد براي خود حفظ كنند. مقاومت در برابر رسيدگي به تخلفات اقتصادي نيز نشأت گرفته از همين تفكر است. شعار اين گروه در سال 64 اقتصاد دولتي و مرگ بر امريكا بود و امروز اين گروه شعار ارتباط با امريكا، اقتصاد آزاد و محاكمه سران نهضت‌هاي آزاديبخش جهان از جمله حماس و حزب ا... لبنان را دارند.

دكتر كامران باقري لنكراني وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي كشور در دوازدهمين كنگره سراسري اعضاي اتحاديه جامعه اسلامي دانشجويان در بخشي ديگري از سخنان خود با مهم شمردن ويژگي هماهنگي در مديريت اجرايي گفت: هماهنگي در مجموعه دولت ركن مهمي است، افراد نبايد مصداق‌هاي آدم‌ها در مناصب اجرايي باشند. طبيعتاً نمي‌توان از افرادي كه ناهماهنگ با جريان دولت اجرايي هستند در بدنه اجرايي استفاده كرد. ما براي بار اول در دولت نهم ميثاقنامهاي امضا كرده ايم كه بند اول آن تعهد به ولايت مطلقه فقيه بود، اين حركت نمادين تأكيد دولت نهم به مكلف بودن به ولايت فقيه را مي‌رساند. در دولت دهم نيز اين ميثاق‌نامه موجود است و توسط وزرا امضا خواهد شد. به دليل خصوصياتي كه در كار اجرايي داريم نمي توانيم تك روي داشته باشيم، تك روي در كار تيمي به نتيجهاي نميرسد. استفاده نكردن از افراد دليلي بر مشكل افراد نيست. اگر هماهنگي در تيم اجرايي نباشد، كار قابل جمع كردن نيست. در حالي كه جايي كه رهبري تذكر جدي دادند، به اين مسأله توجه و عمل شد. در ميان روِساي دولت‌ها و حتي دولت‌هاي قبل هيچ كسي از لحاظ تعهد به ولايت فقيه را نمي‌توان مثل دكتر احمدي نژاد پيدا كرد، ايشان بعد از هر ديدار هفتگي خود با مقام معظم رهبري در مورد تذكرات رهبري در هر زمينه‌اي كه بود بلافاصله با وزرا تماس مي‌گرفتند و همان لحظه آن مسأله را پيگيري مي‌كردند، اهتمامي كه در گذشته همانند آن را سراغ نداريم و از لحاظ مصداقي و مقايسه اي از نقاط قوت دولت نهم بوده است.

 يادداشت هفته

ضرورت توجه جدي دولت دهم به بحث فرهنگ

علي علي شيرازي

مقام معظم رهبري در تاريخ 4/6/1386 در ديدار با هيأت دولت فرمودند: “از بخش فرهنگ رفع مظلوميت كنيد. بخش فرهنگ انصافاً بخش مظلومي است. الان در گزارش آقاي رئيس‌جمهور، اصلاً اسمي از فرهنگ نيامد يا در اولويت‌بندي‌ها، اين اولويت فداي اولويت‌هاي ديگر شد و آن‌ها تقدم پيدا كرد كه در كوتاهي وقت، بيان بشود! اين مظلوميت است ديگر. واقعاً مسأله فرهنگ را دست كم نگيريد. خيلي از مشكلات جامعه ما با فرهنگ‌سازي حل مي‌شود. توجه كنيد كه امروز، عمده قواي دشمنان ما در جبهه فرهنگي دارد كار مي‌كند. اين جنگ‌هاي رواني، اين فعاليت‌هاي فرهنگي، اين بودجه‌هاي پنهان و آشكاري كه براي منحرف كردن ذهن‌ها مي‌گذارند، همهاش مربوط به مساله فرهنگ است. فرهنگ مثل هواست كه انسان وقتي كه اين هوا را استنشاق كرد، با هوايي كه استنشاق كرده و با آن جاني كه گرفته، مي‌تواند دو قدم بردارد و جلو برود؛ بقيه كارها همه برخاسته از آن چيزي است كه شما استنشاق كردهايد. اگر چنان‌چه يك جايي، هواي مسمومي تزريق بشود، نتيجهاي كه در اندام‌ها ديده خواهد شد، تابع آن مسموميتي است كه در اين هواست. اگر فضا را با دود يا مخدري تخدير كنند، وقتي شما آن را استنشاق كرديد، رفتار شما متناسب با آن چيزي خواهد شد كه استنشاق كرده‌ايد. فرهنگ يك چنين حالتي دارد. فرهنگ را دست‌كم نگيريد؛ خيلي مهم است. بنابراين وقت صرف كنيد و در بودجه هم برايش پول و فصول قابل توجهي بگذاريد تا جهت ارزشي به فرهنگ بدهيد. از جمله كارهايي كه مسؤولا‌ن فرهنگي دولت خيلي بايد به آن بپردازند و واقعاً يك دقيقه را در آن فروگذار نكنند، اين است كه به فرهنگ عمومي جامعه و ابزارها و وسايل فرهنگي، جهت ارزشي دهند. چون تلاش زيادي شده تا جريان‌هاي فرهنگي و عامل هاي فرهنگي -‌هنر و ادبيات و شعر و سينما و بقيه- در جهت غيرارزشي حركت كنند و راه بيفتند. شما بايد كمك كنيد و همه تلاش‌تان را بكنيد كه به تحركات فرهنگي كشور جهت ارزشي بدهيد.”
معظم له در اين سخنان بسيار پرمغز و زيبا، به پنج نكته اساسي اشاره كرده اند:
1- خيلي از مشكلات با فرهنگ سازي حل مي‌شود.
2- فرهنگ را دست كم نگيريد.
3- براي فرهنگ وقت صرف كنيد.
4- در بودجه برايش پول و فصول قابل توجهي بگذاريد.
5- به فرهنگ جهت ارزشي بدهيد.
حضرت آيتا... خامنهاي در تاريخ 21/9/1368 در ديدار با اعضاي شوراي عالي انقلاب فرهنگي فرمودند: “در كار فرهنگي نبايد مسأله پول و بودجه، يك مشكل عمده به حساب آيد، به اين معنا كه مشكلات و نقايص فرهنگي را در رديف نيازهاي بودجهاي و در آخر ليست قرار ندهيم، بلكه در اول‌هاي ليست، اگر نگوييم در رديف اول قرار بدهيم. اگر درست فكر بكنيم، اين به صرفه اقتصادي مملكت هم است... زيرا كه خود اين براي آينده كشور توليد امكانات مي‌كند.”
فرهنگ را دست‌كم نگرفتن و براي آن وقت صرف كردن، خود بايد به فرهنگ تبديل شود و در نگاه مسؤولان، توجه به فرهنگ ارزش تلقي گردد تا پس از آن منتظر باشيم بودجه فرهنگي در اول ليست قرار گيرد و متوقع شويم براي بودجه فرهنگي، فصول قابل توجهي گذاشته شود.
اين يك آفتي است كه دامان مسؤولان كشور و همه تقسيم كنندگان بودجه را گرفته است. نزديك به بيست‌سال است كه مقام معظم رهبري در اين خصوص تدابير خود را گفته‌اند، اما مجريان و قوه مقننه و برخي دستاندركاراني كه در اين امر مهم بايد فكري بكنند، بي‌توجه از كنار آن گذشتهاند.
نتيجه آن مي‌شود كه معظم له در تاريخ 4/6/1386 به رئيس جمهور بفرمايند: “بخش فرهنگ انصافاً بخش مظلومي است.”
ما بيش از بيست سال است كه در معرض شبيخون جدي فرهنگي هستيم. از اوايل رهبري حضرت آيت‌ا... خامنهاي، ايشان نسبت به اين تهديد و تهاجم فرهنگي هشدار داده‌اند.
سال‌هاست كه دشمنان داخلي و خارجي به ارزش‌هاي ديني و انقلابي ما هجوم آورده‌اند و برخي در برابر اين غارت فرهنگي بي‌توجهند.
اگر كشور ما در معرض يك هجمه‌ نظامي قرار مي‌گرفت، متوليان بودجه، دولت، مجلس و ستاد كل نيروهاي مسلح چه مقدار بودجه را براي دفاع پيش‌بيني و تصويب مي‌كردند و چه مقدار زمان براي برنامه‌‌ريزي در راستاي دفع تجاوز متجاوزان در برنامه‌ مديران و مسؤولان لحاظ مي‌شد؟!
متأسفانه بسياري از افراد، حمله به فرهنگ را جدي نگرفته‌اند تا بخواهند به فرهنگ بها دهند و به آن جهت ارزشي ببخشند!
مقام معظم رهبري در تاريخ 19/9/1380 در ديدار با اعضاي شوراي عالي انقلاب فرهنگي با اشاره به برخي مباحث در خصوص آشنايي و ارتباط نسل جوان با معارف و حقايق انقلاب اسلامي و نظرات مختلفي كه در اين مورد وجود دارد، خاطرنشان كردند: “بايد اين‌گونه مباحث مهم فرهنگي به صورت عميق، علمي و عقلاني در شوراي عالي انقلاب فرهنگي مورد ارزيابي و بررسي قرار گيرد و راهبردهاي لازم ارائه گردد.”
معظم‌له در همان ديدار فرمودند: “وظيفه اساسي شوراي‌عالي انقلاب فرهنگي، هدايت كلان مسائل فرهنگي است.”
از آن روز تاكنون چه توجهي به اين تدابير شده است. دستور مستقيم معظم له به برخي از نهادها براي تشكيل مركز اجرايي راهبردهاي فرهنگي راه به جايي نبرده و فرهنگ همچنان در مظلوميت مانده است!
مقام معظم رهبري در تاريخ 12/5/1388 در مراسم تنفيذ دهمين دوره رياست جمهوري فرمودند: “ما عقب افتادگي هاي مزمن داريم. اين عقب افتادگي‌ها بايد در همه زمينه‌ها جبران بشود؛ در زمينه علمي، در زمينه فني، در زمينههاي اجتماعي، در زمينههاي فرهنگي. اين‌ها كار مي‌طلبد، تلاش مي‌طلبد.”
دولتمردان كابينه دهم بايد با يك نگاه جدي به مقوله فرهنگ، اين بخش را از مظلوميت درآورند.
امروز، احساس به يك كار فرهنگي جدي و جهت ارزشي دادن به فرهنگ، بيش از گذشته مشهود است. سستي در اين ميدان، هرگز قابل گذشت و اغماض نيست. همه بايد دست به دست هم دهيم و همه مردم را با همان معنويت هميشگي و آمادگي‌هاي ايماني و اخلاقي و انقلابي در ميدان نگه داريم.
حضرت آيت‌ا... خامنه‌اي در تاريخ 2/2/1386 فرمودند: “ ما بايد در جبهه خودمان، در لشگر خودمان، در مجموعه خودمان، در اين انبوه عظيم مردمي كه پشت سر مسؤولين نظام قرار گرفته‌اند- ملت ايران- دائم نيروي تازه بدميم، اين‌ها را آماده كنيم و آماده نگه داريم؛ مزاج‌هاي فكري و فرهنگي و اخلاقي اين‌ها را تقويت كنيم و از آلودگي‌هاي گوناگوني كه متوجه اين‌ها مي‌شود جلوگيري كنيم؛ به معناي حقيقي كلمه، همان امنيت اخلاقي را در جامعه مستقر كنيم.”
براي اين حركت بزرگ به يك انقلاب فرهنگي نياز داريم و قبل از آن، به يك انقلاب در فرهنگ برخي از مسؤولان و متوليان امر، تا توجه به اين كار بزرگ در نگاه آنان به يك فرهنگ تبديل شود.