امام باقر علیه السلام فرمودند:  به خدا سوگند که او (مهدی (علیه السلام)) مضطر (حقیقی) است که در کتاب خدا آمده می فرماید: «اَمَّن یجیب المضطر اذ ادعاه و یکشف السؤ...» بحارالانوار، ج ٥٢، ص ٣٤١ 

پیشرفتِ همراه با عدالت یک نهضت است

محمدحسین کتابی در مطلبی می‌نویسد: رهبر معظم انقلاب، عدالت و پیشرفت را توأم می‌دانند و از گروه‌های جهادی می‌خواهند تا شعار «خدمت‌رسانی برای تحقّق عدالت و پیشرفت» «همگانی» شود. ایشان «پیشرفت» و «عدالت اجتماعی در کشور» را از «هدف‌های انقلاب» برمی‌شمارند که لازمه رسیدن به آن اجرایی کردن «احکام اسلام به معنای واقعی» برای «بهره‌مند» شدن مردم است. همچنین رهبر انقلاب پیشرفت کشور را در نتیجه «مردم‌سالاری» می‌داند و در بیان اهمیت این دو مقوله با نام گذاری دهه نود به‌عنوان دهه پیشرفت و عدالت می‌فرمایند: «ما دهه‌ی چهارم انقلاب را دهه‌ی پیشرفت و عدالت نامگذاری کردیم و پیشرفت به معنای واقعی کلمه در کشور اتّفاق افتاده است؛ عدالت را نمی‌گویم؛ در مورد عدالت ما عقب‌مانده هستیم.»
گلایه رهبر انقلاب از عدم تحقق عدالت همراه با عذرخواهی از مردم است که از مسئولان می‌خواهند تا این مهم اجرایی شود. البته رهبر معظم انقلاب، پیشرفت‌ها را فارغ از ساخت برج‌ها، فرودگاه‌ها و... می‌دانند و تعریف صحیح از پیشرفت را حرکت «یک ملّت، با توان خود، با اراده‌ی خود، با تصمیم خود، با دانش خود، با ظرفیّت خود» به «صفوف مقدّم» می‌دانند.
نکته‌ای که ذکرش در اینجا لازم است تا در زمینه عدالت و پیشرفت مورد توجه قرار بگیرد این است که رهبر انقلاب اعتقاد دارند: «پیشرفت اقتصاد کشور، باید همراه با عدالت باشد؛ ما اقتصاد منهای عدالت را قبول نداریم؛ یعنی انقلاب قبول ندارد؛ نظام جمهوری اسلامی قبول ندارد. باید مراقبت بکنید که فاصله‌ی طبقاتی پیش نیاید؛ فقرا پامال نشوند؛ این‌ها جزو مسائل اساسی در برنامه‌ریزی‌های کلان اقتصادی ما است که بعد به اقتصاد مقاومتی اشاره خواهم کرد؛ همین مسئله‌ی عدالت و تأمین حدّاقل‌ها در سیاست‌های اقتصاد مقاومتی دیده شده. «همچنین رهبر انقلاب تأکید دیگری دارند که میفرمایند: «پیشرفت بدون عدالت همان نتیجه‌ای را خواهد داد که شما از تمدّن پرجلوه‌ی غرب، امروز دارید مشاهد می‌کنید.». یا «پیشرفت منهای عدالت، از نظر اسلام اصلاً پیشرفت نیست.» یا «عدالت بدون پیشرفت یعنی برابری در عقب‌ماندگی و فقر» و یا «نه عدالت بدون پیشرفت مطلوب است، نه پیشرفت بدون عدالت». در پایان خوب است اشاره کنیم که رهبر انقلاب می‌فرمایند: «پیشرفت همراه با عدالت، یک نهضت است؛ یک نهضت فراگیر.»