امام باقر علیه السلام فرمودند:  به خدا سوگند که او (مهدی (علیه السلام)) مضطر (حقیقی) است که در کتاب خدا آمده می فرماید: «اَمَّن یجیب المضطر اذ ادعاه و یکشف السؤ...» بحارالانوار، ج ٥٢، ص ٣٤١ 

(ترس از دور بودن از گوشی یا نداشتن دسترسی به آن)

راهکارهایی برای درمان نوموفوبیا

همه ما می‌دانیم که گوشی هوشمند تبدیل به عضوی جدا نشدنی از زندگی‌مان شده؛ اما وقتی این وابستگی از حد «ابزار» فراتر رود و به «اضطراب» تبدیل شود، دیگر یک عادت ساده نیست؛ یک اختلال دوگانه است: هم اعتیاد رفتاری، هم ترس از دست دادن (نوموفوبیا). در این نوشتار کوتاه، راهکارهایی را مرور کنیم که نه با زور و قطع ناگهانی؛ بلکه با مدیریت تدریجی ترس، این چرخه معیوب را بشکنند.
یک: اصل مهم
گوشی را یکدفعه کنار نگذارید؛ چون فوبیا را بدتر می‌کند. به‌جای آن، فاصله‌ها را کم‌کم زیاد کنید؛ مثلاً اول موقع مسواک، بعد موقع ناهار، بعد هنگام پیاده‌روی.
دو: قانون ۳-۳-۳
قبل از چک کردن گوشی، ۳ نفس عمیق بکشید، ۳ چیز اطراف را نام ببرید، ۳ دقیقه صبر کنید (تا اضطراب فروکش کند).
سه: جایگزین هوشمند
به جای اسکرول، با دوستان تماس صوتی بگیرید تا هم ارتباط داشته باشید، هم زمان کمتری پای گوشی باشید.
چهار: گوشی دوم
برای ساعات کاری یا خواب، سیم‌کارت را به یک گوشی ساده (دکمه‌ای) بزنید تا فقط تماس بگیرید؛ ولی اینترنت نباشد (ترس از دست دادن تماس از بین می‌رود).
پنج: درمان اصلی
حتماً از روانشناس (CBT) کمک بگیرید، و اگر حملات پانیک دارید، روانپزشک داروی موقت اضطراب تجویز می‌کند تا ترس کنترل شود، بعد اعتیاد راحت‌تر ترک می‌شود.
نکته کلیدی:
به خودتان بگویید «قرار نیست بدون گوشی بمیرم، فقط دارم تمرین می‌کنم کمی دیرتر به سراغش بروم».